AYNISAFA BİTKİSİNİN FAYDALARI

Şifalı Bitkiler 27 Ekim 2008

Aynısafa, Tipik bir Akdeniz bitkisidir.Osmanlı döneminden bilinen adı, nergis çiçeğidir. Tahmin edebileceğiniz gib,i Çok eski zamanlardan beri, kullanılmakta olan bir bitkidir. Ortaçağ da, büyülü ilaçlı bir bitki olarak bilinmektedir. Modern tıpta , yaraların kapanması ve et benlerinin tedavisi amacıyla ,ezilmiş taze aynı safa çiçeklerinden kompres yapılabiliyor. İçeriğinde bulunan yararlı maddeler nedeniyle, tam bir hazinedir ve aynısafa kozmetik alanı için de son derece önemli bir bitkidir. Çok önemli yağlar , sümüksü madde , enerji yapan şekerler , vücutta A vitaminine dönüşen karotenoidler içerir. Aynısafa özü, Doğal tıbbi ürünler arasında en iyi dezenfektandır. Bakterilere ve virüslere karşı oldukça etkilidir. Yaraların derinlemesine temizlenmesini ve daha çabuk kapanmasını sağlar. Diğer dezenfektan ürünlerinden farklı olarak, cildin doğal savunma gücünü azaltmaz. Dokuların ve hücrelerin daha sağlıklı yenilenmesini sağlar. İltihap belirtilerini azaltır ve lokal kan dolaşımını iyileştirir. • Daha küçük aknelerin kapanmasına yardımcı olur.. • Cildi besler kurumasını ve çatlamasını önler.. • Temizleme özelliği vardır, tahriş etmeden ve iyice temizler.. • Cildi yumuşatır ve esneklik verir. Kan dolaşımı dorunları ve adet ağrılarına, cilt çatlamalarına iyi gelir.

Benzer İçerikler
Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

“AYNISAFA BİTKİSİNİN FAYDALARI” hakkında 0 yorum var

İlginizi Çekebilir

Sponsor Bağlantılar