PORTAKAL YAĞI

Cilt bakımında kozmetik dünyası çok gelişmiş durumda ama insanlar yine de atalardan kalma yöntemlerden vazgeçemiyorlar. Bu yüzden de doğa eczanesine başvuranların sayısı oldukça fazla. İşte doğal bir bakım yöntemini daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Portakal yağı.
PORTAKAL YAĞI :Portakal bildiğiniz üzere çok iyi bir C vitamini deposu. Meyve oalark tükeltilen potakalın çiçekleri ve kabuklarında elde edilen yağı ise pek çok alanda kullanılmakta. Özellikle selülitlerinde muzdarip olana hanımlar için ideal bir bakım yağı. Tabi tek kullanım alanı selülitler değil. Porakal yağının kullanıldığı alanlar şunlardır. Antiseptik, anti bakteriyel, antispasmodik (spazm giderici) ve antifungal (mantar tedavisi), stimulan (cinsel uyarıcı) ve tonik olarak kullanılır. Ağrıları dindirir, kabukları iyice kıyılır susam yağının içine konur. 3 hafta güneşte bekletilir. Bu şekilde yağı elde edilmiş olur. Ağrıyan bölge bu yağla ovulur. Dişetlerini güçlendirir. Yara ve yanıkların iyileşmesini sağlar. Etli kısımları pişirilerek yapılan lapa yara ve apselere konulur. Banyosu yapılır.

Portakal yağı ile selüloitli bölgelere masaj yapılarak selüloitlerin azaltılması sağlanır. Portakal çiçeklerinin nefis kokusu yorgunluğu giderir ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Zihin beden ruh titreşimlerini birleştiricidir. Yoga meditasyonda. pasif jimnastiklerde yararlıdır. Romantik gecelere yakışır. Şifada, kulak burun boğaz yollarını açtığı gözlemlenmiştir, gribal olan her türlü hastalıklarda rahatlatıcıdır.

Benzer İçerikler
Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

“PORTAKAL YAĞI” hakkında 0 yorum var

İlginizi Çekebilir

Sponsor Bağlantılar